.

.

.

.

.

.

Voorbeelden uit de praktijk, lekker praktisch en makkelijk toepasbaar

Groei je mee

 

Ondernemers die zich onderscheiden doen hier hun voordeel mee. Zij zijn zelfs in de economisch krappere afgelopen jaren in staat zijn geweest te blijven groeien.

Benieuwd hoe ze dat gedaan hebben? Voor u hebben we de drie meest in het oog springende groeimogelijkheden gebundeld in drie thema bijeenkomsten.

Samen met trend- en foodwatcher Ubel Zuiderveld, Rocco Ladage, Hans Hus, de Firma Schaap, het FSIN (Food Service instituut Nederland), Rene Savelberg, stellen we inspirerende en leerzame bijeenkomsten samen.

Voorbeelden uit de praktijk, lekker praktisch en makkelijk toepasbaar. U komt toch ook?

Thuisbezorgen, daar blijf je voor thuis

 Maandag 14 maart thema Thuisbezorgen, daar blijf je voor thuis;Groeimiddel vrijstaand small

Beginnen om 11 uur, eindtijd half 3.

Theorie:
Ubel Zuiderveld (autoriteit op het gebied van fastservice, foodblogger, trendwatcher) heeft samen met het FoodService Instituut een studie gemaakt over de totale thuisbezorgd markt. Hij gaat afgewisseld met praktijk opdrachten en praktijkvoorbeelden een beeld schetsen van hoe de markt eruit zag, hoe hij nu is en wat ons te wachten staat op het gebied van thuisbezorgen. Niet meer de vraag ‘of’ je als ondernemer gaat thuisbezorgen maar ‘wanneer’ je gaat thuisbezorgen.

Testimonial:
Hans Hus, eigenaar van Kwalitaria Parade in Nootdorp vertelt zijn succesverhaal. Hus was altijd sceptisch over thuisbezorgen. Hij was al tevreden met de omzet die behaald werd maar is op aandringen van zijn zoon toch maar gaan thuisbezorgen met een flinke omzetplus tot gevolg.

Praktijk:
Er is een proefopstelling bij QBTEC met bezorgtassen ed waarbij we met elkaar van alles gaan bereiden en eigenhandig gaan proeven hoe de producten zich houden na verloop van verschillende tijdstippen.

Verse friet, waarom wel of niet

 Maandag 4 april thema Verse friet, waarom wel of waarom niet;

Beginnen om 11 uur, eindtijd half 3.

Theorie:
Moniek Wisse (Schaap Holland) gaat samen met Ubel Zuiderveld een presentatie geven over verse friet. De herkomst, rassen, keuzes, bereidingswijzen, soorten voor- en afbakken, valkuilen en vooroordelen. In de vorm van een interview, vragengesprek, stellingen wordt het publiek betrokken bij de

Testimonial:
Bennie Tiemessen, ondernemer is overgegaan van koelverse naar verse friet en heeft daar een wezenlijke omzetplus uit gehaald. Is super tevreden en legt aan de hand van een filmpje op zijn locatie uit hoe hij het hele proces heeft geïntegreerd in zijn winkel.

Praktijk:
Rocco Ladage gaat vertellen over de filosofie van Ladage. Waar is Ladage gestart, hoe zijn ze gegroeid, wat is hun kracht en wat is hun toekomstvisie? Uiteindelijk gaat hij samen met Moniek en de aanwezige ondernemers verse friet bakken. Het hele proces doorlopen. De fijne kneepjes van het vak leren en uiteindelijk lekker proeven.

Hamburgers, the next level

Maandag 18 april thema Hamburgers, the next level;

Theorie:
Het FSIN heeft een studie gemaakt naar de hamburgermarkt in Nederland waaruit Ubel wederom een passend verhaal gesmeed. Praktische tips onderbouwd met cijfers en leuke suggesties. We beginnen dus eerst met een theoretisch gedeelte over de hamburger, het ontstaan, de verschuiving van de afgelopen jaren, het opwaarderen en op welke manier we daar ons voordeel mee kunnen behalen. Leuk omlijst met voorbeelden uit de praktijk (burgermeester, burgerfabriek, burgertrut, burgerexpres, Pickles burgers en wines, Ingeburgerd, The burger bar enz) maar ook voorbeelden van hoe de cafetaria haar hamburger serveert en dan het verschil in prijs.

Daarnaast:
Rene Savelberg (oud directeur McDonalds Nederland) die wil komen vertellen over de filosofie van groei binnen het McDonalds concern. Niet betuttelen maar praktijkvoorbeelden van hoe een gedachtegoed al jaren een toppositie inneemt. Niet te lang gewoon een stukje verleden, heden en toekomst, denkwijze, procesmatige aanpak. Toegespitst op de friturende ondernemer.

Testimonial:
Burgerfabriek ondernemer Tommie hebben we benaderd om ons te komen vertellen hoe hij zijn super succesvolle hamburgerconcept heeft uitgedacht en door wie hij zich heeft laten inspireren. De keuzes die hij maakt en leuke tips.

Praktijk:
We gaan met elkaar hamburgers kokkerellen op onze bekende Adieu-plaat in de breedste zin van het woord. Allerlei soorten, maten, manieren, samenstellingen, bereidingswijzen etc.

Ook graag een sessie bijwonen? Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar dus meld u op tijd aan!

Deelname is kosteloos, aanmelden verplicht. Dat kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef daarbij uw contactgegevens door en voor welk thema (of voor welke thema’s) u zich wilt aanmelden.

We nemen dan contact met u op om u te voorzien van alle verdere gegevens.

 

Visspecialisten van het jaar gebruiken Smitto!

Tijdens de Visbeurs in Spakenburg was de bekendmaking. Het RU-Vis team onderWinnaars Visspecialist 2013
leiding van Willine en Hendrik-Jan (categorie ambulant) en Vishandel Koning uit Amstelveen onder leiding van Jan en Nico (categorie winkel) zijn de nummers 1 geworden. Zij zijn dé visspecialisten van het jaar 2013. De felbegeerde eerste plaats behalen, wat een topprestatie, van harte gefeliciteerd! Want wij als leverancier van jullie frituurovens zijn natuurlijk extra trots! 

 

Nieuw servicenummer voor snellere service

Nieuw telefoonnummer servicedienst: 088 4576060

We zijn u graag snel en doelmatig van dienst vandaar ons nieuwe rechtstreekse servicenummer 088-4576060. Voor het bestellen van onderdelen, het inplannen van onderhoud of het melden van een storing wordt u nu direct in contact gebracht met onze servicespecialisten. Want een gedegen service is van essentieel belang voor uw hoogwaardige technische apparatuur. Vakbekwame monteurs die snel ter plaatse zijn precies zoals u van ons gewend bent. Het nummer is misschien veranderd maar de betrouwbare service van Smitto, daar veranderen we niets aan.

 

Besparen met het High Efficiency Oil system (OES) van Smitto

Het Oil Efficiency System (OES) van Smitto is een zeer gebruiksvriendelijk oliefiltreersysteem. Filtreren met dit systeem zorgt voor een constante kwaliteit vet, de kwaliteit van de frituurolie veranderd niet en snackproducten houden een hoge kwaliteit, minder vervanging van vet nodig en het is duurzaam en beter voor het milieu. In de praktijk geeft gebruik van dit systeem een besparing tussen 35 en 50%. Ambassadeur voor duurzaam ondernemen Peter Vos uit Rosmalen vertelt in deze video over gebruik en besparing van het OES systeem van Smitto.

 

Wijziging aanvraag EIA 2012

 

U heeft een frituur-/visbakinstallatie van Smitto aangeschaft waarop een Energie Investerings Aftrek (EIA) van toepassing is? In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt u vanaf 1 januari 2012 verplicht de EIA digitaal aan te vragen (www.agentschapnl.nl/eia).
Investeringen waarvoor de opdracht al in 2011 geschreven is kunt u alleen nog met het papieren meldingsformulier aanvragen bij Bureau IRWA (onderdeel van de Belastingdienst).
Om de EIA aanvraag digitaal te kunnen plaatsen, heeft u een digitale handtekening nodig, het zgn eHerkenningsmiddel. Deze eHerkenning is via dezelfde site aan te vragen. Afhankelijk van het veiligheidsniveau wat u kiest, kan er levertijd op deze digitale handtekening zitten.
Voor het aanvragen van EIA volstaat niveau 1 maar misschien kiest u liever niveau 2,3 of 4 ivm andere digitale aanvragen die u wilt doen.
U heeft bij het invullen van de EIA-aanvraag de volgende code nodig : 220101 Gasgestookte Hoog Rendement friteuse (merk) (type)De EIA-aanvraag moet binnen 3 maanden na de investeringsdatum in bezit zijn van het Agentschap. Indien u de E.I.A. later aanvraagt, vervalt het recht op Energie Investerings Aftrek

 

Visspecialisten van het Jaar 2011

winnaars2011Spakenburg, 3 oktober 2011 – Vanaf vandaag mogen Volendammer Visspecialist Henry Schilder in de categorie winkel en vof Bram & Aaltje in de categorie ambulant zich Visspecialist van het Jaar 2011 noemen.

Na een spannende finale tijdens de Spakenburgse Visbeurs namen Henry Schilder en Walter Koelewijn van Bram & Aaltje trots de titel en de beker in ontvangst. Smitto is er trots op leverancier van de bakwand te hebben mogen zijn.

In de categorie winkel streden Fish 'n Food Apeldoorn, Volendammer Visspecialist Henry Schilder en Visgilde Oosterschelde tegen elkaar. De finalisten in de categorie ambulant waren Zeevishandel Lammert van Dieren, VOF Bram en Aaltje en zeevishandel Zwaan.

Bron afbeelding: Nederlands Visbureau. (rechtenvrij)

 

Waarom de Smitto VisEco een succes is?

- Een gecertificeerd gasrendement van 94%

- Olie-inhoud van slechts 20 liter

- 5 mm dikke ketels van zeer hoogwaardige kwaliteit

- 44% Energie investeringsaftrek (EIA)

- 28kW vermogen per ketel

- Geheel vlakke bodem voorzien van ronde kruimvangers

- Naadloos toestel, dus voldoet aan de gestelde HACCP normen